Du har et ansvar

At være omdeler indebærer et stort ansvar. Du skal passe på dig selv i trafikken, du skal bære og løfte rigtigt, du skal være rigtigt klædt på – og du skal aflevere tryksager og aviser hele og tørre ind gennem brevsprækken eller brevkassen.
Samtidig har du også et andet ansvar overfor de husstande som du omdeler til. De husstande, du besøger på din rute, er lige som alle andre i risikogruppen for indbrud og tyveri. Politiet ved erfaringsmæssigt, at det første tyvene kigger efter, er tydelige tegn på, at der ikke er nogen hjemme i det pågældende hus. Familien kan være bortrejst i weekenden eller på en længere ferie.
Det mest oplagte bevis på, at et hus står tomt, er ophobningen af tryksager og aviser. Det er derfor det første, tyven ser efter. Her kommer du ind i billedet – og her kan du gøre en helt afgørende forskel.

Forebyggende tyverisikring
Logikken er enkel. Du skal sørge for at ingen tryksager eller aviser er synlige for tyvens blik. En af de vigtigste regler for omdeling er, at tryksagerne og aviserne bliver ført helt ind igennem brevsprækken eller helt ned i brev kassen. Det er ikke bare noget vi kræver, det er også et krav fra Politiet.
Ligger der en bunke aviser eller tryksager foran hoveddøren, stikker der noget ud af brevsprækken eller brevkassen, så giver du indbrudstyven et sikkert signal om, at der er fri bane – så husk.

  • Læg aldrig tryksager og aviser foran hoveddøren.
  • Før tryksager og aviser helt ind igennem brevsprækken eller brevkassen.
  • Efterlad ingen synlige spor.
Læs mere på www.stopindbrud.dk